DL

Nedlasting av programvare

Vi har gjort det enklere for lærere og elever på Nesbru VGS å finne laste ned relevant programvare. Du kan nå laste ned alt du trenger til studieprogrammet ditt herifra. Her finner du både programmer til både PC og Mac, samt brukerveiledninger til begge platformer.

Felles karakter i norsk skriftlig

Nesbru deltar i forsøk med to karakterer i norsk i stedet for tre. Elevene vil få en karakter i norsk muntlig og en felles karakter i norsk skriftlig som omfatter hovedmål og sidemål. Formålet er å få erfaring med og kunnskap om hvordan endringer i underveisvurderingen på Vg1 og Vg2 kan påvirke opplæringen og to karakterer ligger som forslag i den nye læreplanen i norsk.

Rutebuss

Ekstra avgang på busslinje 270

Fra 7. oktober settes det opp en ekstra avgang på linje 270, som følge av kapasitetsutfordringene som har vært på avgangen som går kl. 07:40 fra Asker til Sandvika. Den nye avgangen går kl. 07:47 fra Asker, og vil stoppe 08:02 på Nedre Berger. Denne nye avgangen vil ikke komme opp i reiseplanleggeren, men er satt opp spesielt for å sikre bedre kapasitet til elevene som skal til Nesbru VGS.

Nesbru vgs

Gjør deg kjent med Visma InSchool

VIS (Visma InSchool) vil være en stor del av din skolehverdag. Du vil se viktig informasjon, slik som din timeplan, ditt fravær, dine anmerkninger og karakterer - og mye mer. Du vil også kunne levere digitale søknader, gjennomføre fagvalg og utføre mange andre handlinger. VIS erstatter Skolearena. ItsLearning skal brukes som før.

datasikkerhet

Informativ kortfilm om datasikkerhet

Velkommen til skolestart for elever tirsdag 20.8. Vg1 starter kl.9, Vg2 kl.10 og Vg 3 kl.12. Vi gleder oss til å se dere! Se gjerne på denne videoen om datasikkerhet før du starter:https://youtu.be/I1629cvZqOE

Petter H A

Jobbet seg til finaleplass på årets UKM-festival

Petter Haukeli Arntsen er en MK-elev med stor interesse for lys og lyd. Interessen fikk han i 9-klasse og han har siden da vært engasjert som lys-teknikker og rigger ved flere forestillinger på Asker kulturhus. Ferdighetene kommer til nytte også på skolen, som blant annet på revy og avslutninger. Innsatsen gir nye muligheter. Her forteller han entusiastisk om deltakelsen som Akershus representant ved UKM-fylkestreff i Trondheim sist helg og om nye utfordringer på årets lands-festival.

Planeth Earth 2019

Planet Earth 2019

9.-10.mai deltok Yi Cheng Chng og Lukas Hovland fra 2IB og Maja Egge fra 1STF på symposiet Planet Earth 2019 - A Scientific Journey i Stockholm. Arrangør var Molecular Frontiers Foundation som jobber for å få ungdom til å satse på naturvitenskapelige studier og forskning. Elever fra videregående skoler i Norden, Estland og USA deltok. Det var foredrag av mange forskere, blant dem flere nobelprisvinnere, og elevene stilte dem gode spørsmål etter foredragene.

Elev PC

Informasjon til elever og privatister ved eksamen

– Pass på at du logger på med riktig brukeridentitet på nettverket. Akershus fylkeskommune ønsker å informere om at all tilkobling til nettverket logges. Loggene inneholder blant annet informasjon om hvilken bruker som logget på nettverket, og hvilken pc, telefon eller lignende brukeren benyttet.

Elever hos Sopra Steria

Elever møtte næringslivet

IT-konsulentfirmaet Sopra Steria ble nylig kåret Norges beste arbeidsplass for store bedrifter av Great Place to Work. Denne gjeve prisen har de nå vunnet tre år på rad. Faglærer Vivian og elevene i Markedsføring og Ledelse ble nysgjerrige på hvorfor. Entusiasmen var derfor stor da Sopra Steria åpnet dørene og tok de vel imot. Hilde Holm snakket om hvordan de jobber aktivt med rekruttering og personalutvikling, og elevene fikk flere nye perspektiver på hvordan dette kan gjøres. I tillegg fikk de oppleve Oslos flotteste utsikt fra takterrassen.

ptroz

En ekte skuespiller på besøk

Vg1-elevene har nå drama og forfatteren Jon Fosse i norsktimene. Stor takk til skuespilleren, Øystein Røger, som inspirerte oss med sine erfaringer fra mange ulike roller på teaterscenen og foran kamera. Han spilte også noe fra en av sine tidligere roller i Fosse-stykket «draum om hausten». Norsklærerne, Maria og Bente, tok utfordringen og stilte som motspillere foran alle Vg1-elevene. Forestillingen må ha motivert, for elevene stilte mange gode spørsmål som Øystein ga de utfyllende svar på.