Nesbru tilbyr SSP m/toppidrett

Les om nåværende og tidligere elevers erfaringer

Hovedfoto: Morten Jørgensen

Egen idrettsklasse

Før skolestart høsten 2016 ble skolen i samarbeid med noen lokale idretts-lag enige om å tilby tilrettelegging av undervisning på vg1ssp til elever som ønsker å satse på idrett.

Det var til sammen 13 elever som startet i «idrettsklassen», og erfaringene disse årene har vært meget positive. Elevene melder tilbake om:

• godt læringsmiljø blant strukturerte og ambisiøse elever.
  • programfag toppidrett (i Vg2 og Vg3) hvor de har hatt tid til å trene med klubb, og fått veiledning til loggføring og analysering av egen trening.
  • god tilpasning av timeplan for morgentrening i klubbene.
  • lærerne er meget tilfredse med elevenes motivasjon for læring,
    struktur og effektivitet i skolearbeidet.

Både elevene og skolen er veldig fornøyde med idrettklassen og vil fortsatt tilby dette til elever som ønsker en seriøs satsing på idrett ved siden av skolen.

«SSP med toppidrett» i Vg1

• Elevene starter kl. 10.15 tirsdag og torsdag.
  • Elevene er ferdige 14.30 mandag og torsdag.
  • Ved fravær i forbindelse med konkurranser/stevner tilrettelegger skolen for å ta igjen evt tapte vurderinger/skolearbeid.  I forbindelse med dette har kontaktlærer kontinuerlig dialog med trener/klubb. Skolen serverer havregrøt til alle elever to
    morgener i uken.

«SSP med toppidrett» i Vg2 og Vg3

• Velge programfag Toppidrett1 og 2 (5t per uke) hvor 2 timer er felles på skolen og 3 timer som disponeres til trening i samarbeid med klubb. Faglærer har dialog og oppfølging med klubb/trener.
  • Toppidrettstimene på skolen inneholder basistrening felles for de ulike idrettene, samt arbeid med treningsrapporter og veiledning til loggføring/analysering av egen trening.
  • Elevene kan velge alle programfag inne realfag eller samfunnsfag/økonomi-fag. Det vil si at idretts-elevene kan velge fag slik at de får spesiell studiekompetanse.

NB!  Viktig informasjon
Elever som ønsker dette tilbudet må søke seg inn på vanlig studiespesialiserende (SSP) på Nesbru vgs.  Idrettslag/klubb sender melding til Nesbru vgs om hvilke elever som ønsker SSP med idrettsfag slik at skolen kan plassere elevene i riktig klasse. Klubbene/idrettslagene sender melding om idrettselever til post@nesbru.vgs.no.

Tobias Bang Mikkelsen, svømmer og Vg1-elev
- Jeg går i samme klasse som Kristine. Her er vi elever som satser både på skole og idrettene svømming, tennis, taekwondo, ishockey og fotball. Miljøet er godt når vi har en felles interesse – idretten.  Hjelp til organisering er viktig når det er mye som skal inn på agendaen. Vi får oversiktlige prøveplaner, men lekser må vi organisere selv. Skolen tilpasser heldigvis innleveringer og prøver når vi er på større mesterskap.

Kristine Bjellvåg Braathen, svømmer og Vg3-elev
- Idretts-klassen gjør det mulig for meg å kombinere skole og et tett treningsprogram. Som svømmer har vi trening også før skoletid et par ganger i uken. Da er det godt å bli møtt med varm havregrøt og tid til avslapping og forberedelser før timen starter kl.10.10 disse dagene. Lærerne motiverer deg og har forståelse for at fleksibilitet med hensyn til lekser, innleveringer og prøver er viktig for idrettsutøvere som satser. Dessuten har vi ekstra store skap til sportsutstyret vårt. Slik tilrettelegging er gull verdt og gjør det mulig å nå mine mål i en sport jeg elsker å drive med.

Daniel Ramsfjell, basketspiller og Vg3-elev
- Uten tilrettelagte skoledager med lærere som viser fleksibilitet, hadde jeg ikke kunnet drive med basket så aktivt som jeg gjør nå.  Samtidig vil jeg også satse på skolen. Da er det viktig at vi har fokus når vi er på skolen. Heldigvis har de andre i klassen samme innstilling og vi har et effektivt og godt læringsmiljø. Det inspirerer at vi også lærer av hverandres idretter. Turnerne har lært meg gode tøye-øvelser og jeg har erfart at det kreves god teknikk for å kunne svømme raskt.