Byggmester kapret motiverte lærlinger på Nesbru vgs

JOAKIM MELBY LANGBRÅTEN (foran) har tatt svennebrev hos byggmester Madsen og Giseth i Asker. Nå har han fått fast jobb i bedriften. Det er både han og byggmester Roger Giseth svært fornøyd med. Se hele artikkelen fra Budstikka 3.juni.

Bygg-lærling på Nesbru

"Jeg går glad hjem fra jobben, vel vitende om at det jeg har gjort i dag, skal noen ha glede av i mange år..."

JOAKIM MELBY LANGBRÅTEN har bestemt seg for en ting. Han skal jobbe i tømrerfaget resten av sitt yrkesaktive liv. Det visste han lenge før byggmester Roger Giseth troppet opp på byggfag på Nesbru videregående skole for å kapre motiverte lærlinger. Men veien videre ble jo enklere når Roger tilbød ham plass som tømrerlærling. Byggmester Madsen og Giseth er så fornøyd med motiverte ungdommer fra Asker og Bærum at de i årenes løp har lært opp og ansatt 17 elever fra byggfaglinjen ved Nesbru videregående skole. Joakim blirheller ikke den siste.

JEG STORKOSER MEG med hammer og sag så her vil jeg bli, smiler Joackim. Selskapet har hjulpet meg opp og fram og gir meg mer og mer tillit med selvstendige oppgaver. De vet å sette pris på motiverte medarbeidere, smiler han. Veldig mange av kollegene har også valgt å forbli i selskapet, selv om noen få har gått videre med mesterbrev eller over på ingeniørutdannelse ved teknisk fagskole. I fjor tok Joakim svennebrevet.

BYGGMESTER MADSEN & GISETH har 20 års erfaring fra byggebransjen i Asker og Bærum. Roger Giseth medgir at det ikke alltid har vært enkelt å finne gode emner til byggfaget, men etter at samarbeidet med Nesbru Videregående skole kom i stand, har det vært en fin utvikling. Ungdom som søker seg til byggfag er målrettet og motiverte. Det starter helst med utplassering to dager i uken, for så å tilby lærlingplass til den som er best egnet - og senere kanskje fast ansettelse.

DET ER VIKTIG Å BLI VERDSATT. Her blir jeg det, sier Joakim, samtidig som det er viktig for meg å mestre, gå fornøyd hjem fra jobben vel vitende om at det jeg har gjort i dag, det skal noen ha glede av i mange, mange år. Alle kan ikke bli økonomer og tannleger. Vi er alle forskjellige. Det er jo det som skaper et mangfold. Vi må respektere hverandre. Jeg har valgt å bli tømrer. Det er den prestisjen jeg ønsker og det er det jeg er stolt av å formidle til venner og bekjente, sier en glad gutt, på vei opp stigen for å skifte tak på et hus i Tranby.