Nesbru tilbyr SSP m/toppidrett:

- Et miljø som gjør det mulig å satse på både på skole og idrett. Les mer:

Aktive Vg1-elever i idrettsklassen, fra venstre: Simen Gimnes (friidrett), Josephine Juul Møller (RG), Mari Tidemann Kanter (turn) og Ida Helene Fuglenes Mathiesen (hundekjøring).

I samarbeid med lokale idrettslag tilbyr Nesbru vgs en egen SSP-klasse for elever som ønsker å satse på idrett. I årets Vg-1 klasse finner vi utøvere innen både turn, RG (rytmisk sportsgymnastikk), fotball, håndball, basket, seiling og kampsport. En bukett med aktiv ungdom innen ulike idretter, men med felles behov for en fleksibel hverdag som gjør det mulig å satse på både skole og idrett.

Hvordan fungerer kombinasjonen skole og idrett? En målbevisst RG-utøver, Josephine Juul Møller forklarer. – I perioder med mye trening og konkurranser er det godt å ha lærere om gjør det mulig å ta prøver i for -eller etterkant. Ikke minst oppleves det som en mental støtte når de skjønner at fleksibilitet er nødvendig for å kunne prioritere både skole og sporten vi liker å drive med.

Den ferske verdensmesteren i hundekjøring, Ida Helene Fuglenes Mathiesen, legger til. – Det hjelper godt at vi har kortere skoledag på tirsdag og torsdager. Da får vi et pusterom med tid til å ta igjen ugjort skolearbeid eller sove litt lengre etter en tøff treningsøkt dagen før.

Hvorfor valgte dere SSP med toppidrett? Turneren Mari Tidemann Kanter responderer raskt. – Jeg ville gå i en vanlig SSP-klasse der jeg også kan velge programfag i Vg2 og 3 som i andre SSP-klasser. Fordelen med å gå i idrettsklassen er at vi er mange som satser seriøst også på skole. Er læringsmiljøet godt, blir trivsel og resultater deretter. Friidrettsutøveren, Simen Gimnes, nikker bekreftende før de alle fem løper inn til neste time.