Asker i koronatider

Fotoserie om Asker i koronatider

Korona-epidemien setter også sitt preg på undervisningsoppleggene i mange fag. Elevene i 1MKA har i faget medieuttrykk laget fotoserier om "Asker i koronatider". Mange med bilder og tekster til ettertanke. Her ser du en av de - laget av Fredrik Robsahm Kjølberg.

IB 2019

IB Exam Session has been canceled by the IBO

May 2020 IB Exam Session has been canceled by the IBO. More information will come after 27. March. For questions, contact Elizabeth Laney-Mortensen (Elizabeth.Laney-Mortensen@nesbru.vgs.no)

Veiviseren 2019-20

Fraværsgrensen endres som følge av koronaviruset

Ut skoleåret vil elever som har fravær av helsegrunner, slippe å gå til fastlegen for å få dokumentert fraværet. Håndteringen av koronaviruset gjør at helsepersonell må bruke kapasiteten sin på de som trenger det mest.

Hyre

Markedsføring i praksis

I faget Markedsføring og ledelse 1, jobbes det med et case om bildelings-markedet. Dette er et spennende marked i utvikling og gleden var derfor stor da gründer og daglig leder, Nils Petter Nordbø, hos Hyre sa ja til å ta imot seks av elevene. Hyre er en av de nyere aktørene i markedet. Her fikk de nysgjerrige elevene et godt innblikk i den avanserte teknologien som ligger bak tjenesten, hvordan det satses, og mulighetene som framtiden byr på. Erfaringene tok de med seg og delte med resten av klassen.

Ramm og Røren

MK-elever laget yrkesfilm

Fredrik og Maja på Vg1, har vært hos NRK og intervjuet Nils Fredrik Røren og Nicolay Ramm. TV-kjendisene har mange gode råd å gi til skole-elever som vil noe. Se selv!

3IB

Vant kunnskapskonkurranse for andre år på rad!

3IB og faglærer, Banafsheh Sheiban, kom med god grunn stolte tilbake fra kunnskapssenteret Horisont, som er en del av Norges bank. Horisont har som mål å øke kunnskapen om Norges Bank, penger, valuta, oljeprisen og koblingen til valuta og renter, internasjonal økonomi og pensjonsfondet. I den forbindelse hadde de laget et interaktivt spill der elevene måtte svare på spørsmål relatert til temaet. Her skulle elevene også rydde opp i en nasjonal-økonomisk problemstilling som denne gangen omfattet krisen på 80-tallet. Nesbru vgs v/3IB vant for andre gang og nå er de på toppen av Norges Bank-listen! Samme IB-klasse vant førsteplassen også i fjor selv om de da var de ett år yngre og hadde mindre kunnskap.

Nesbru vgs

Skolens aksjonsinnsamling gir nye muligheter for flere

Hvert år arrangerer Nesbru videregående skole aksjonsinnsamling der elevene samler inn penger til et humanitært formål. På Vg2 Byggteknikk er det en tradisjon at byggfagelevene arbeider tre dager i bygg og håndverksbedrifter for å tjene inn støtte til Kirkens Nødhjelps Grønne skoler i Haiti. Les mer om prosjektet på byggmesteren.as

DL

Nedlasting av programvare

Vi har gjort det enklere for lærere og elever på Nesbru VGS å finne laste ned relevant programvare. Du kan nå laste ned alt du trenger til studieprogrammet ditt herifra. Her finner du både programmer til både PC og Mac, samt brukerveiledninger til begge platformer.

Felles karakter i norsk skriftlig

Nesbru deltar i forsøk med to karakterer i norsk i stedet for tre. Elevene vil få en karakter i norsk muntlig og en felles karakter i norsk skriftlig som omfatter hovedmål og sidemål. Formålet er å få erfaring med og kunnskap om hvordan endringer i underveisvurderingen på Vg1 og Vg2 kan påvirke opplæringen og to karakterer ligger som forslag i den nye læreplanen i norsk.

Rutebuss

Ekstra avgang på busslinje 270

Fra 7. oktober settes det opp en ekstra avgang på linje 270, som følge av kapasitetsutfordringene som har vært på avgangen som går kl. 07:40 fra Asker til Sandvika. Den nye avgangen går kl. 07:47 fra Asker, og vil stoppe 08:02 på Nedre Berger. Denne nye avgangen vil ikke komme opp i reiseplanleggeren, men er satt opp spesielt for å sikre bedre kapasitet til elevene som skal til Nesbru VGS.