Tilbake til røttene - Anders Øvergaard besøker Nesbru VGS

Tirsdag 19. januar fikk elevene på 3. trinn på Medier og kommunikasjon besøk av filmregissør og tidligere Nesbru-elev Anders Øvergaard. Elevene fikk se både nye og gamle filmprosjekter, samt stille spørsmål og få tips.

Tekst: Jonathan Jansen, 3KM.

Anders Øvergaard har i tiden etter at han gikk ut fra Nesbru-VGS jobbet med mange forskjellige prosjekter; han har regissert prisbelønnede kortfilmer, samt debutert som spillefilmregissør med filmen Til Siste Hinder, som i 2012 fikk Amanda-prisen for ”Beste Barnefilm”. Videre har han over 8 millioner visninger tilsammen på Youtube-kanalen sin Andyax, hvor han publiserer kortfilmer, morsomme videosnutter og tips til bedre filmproduksjon både når det gjelder utstyr og teknikker.

 

I klasserommet på tirsdag snakket Anders med MK-elevene om sin utdannelse og vei inn i filmbransjen – fra Nesbru VGS til Nordland Kunst- og Filmfagskole hvor han tok eksamen i regi med kortfilmen Kontakt, som vant prisen ”Best Student Sci-Fi Short” på The International Horror & Sci-Fi Film Festival i USA. Videre fortalte Anders også om hvordan han har opprettet kontakter innenfor filmbransjen, og hvilke fremgangsmåter han har brukt for å få muligheten til å jobbe med større filmprosjekter.

 

Anders fanget elevenes oppmerksomhet – noe som ikke alltid er like lett – med et interessant og inspirerende foredrag. Selv syntes han det var veldig gøy å komme tilbake til Nesbru VGS for å snakke, og forklarte at han syns det er viktig og inspirerende å formidle kunnskap og lære bort det han kan om film- og filmbransjen.

 

Anders Øvergaards nettside: http://www.axp.no

 

Youtube-kanal: https://www.youtube.com/user/Andyax