Bygg- og anleggsteknikk, yrkes- og studiekompetanse

Bygg- og anleggsteknikk, yrkes- og studiekompetanse, 4-årig (YSK)

Fra skoleåret 2014-15, kunne vi tilby YSK, Yrkes- og studiekompetanse (tidligere TAF= Tekniske allmennfag) innenfor utdanningsprogrammet Bygg- og anleggsteknikk.

YSK egner seg godt for elever som vil bli sivilingeniører, ingeniører eller arkitekter, og elevene vil få kompetanse som er spesielt etterspurt i private og offentlige bedrifter.

Spesiell studiekompetanse og fagbrev i ett:

Alle får 20 uketimer realfag fordelt på R1, R2, Fy1 og TOF (Teknologi og forskningslære). I tillegg får du fagbrev i enten mur-, betong- eller tømrerfaget i løpet av fire år. Dermed sparer du minst ett år i forhold til fagbrev og påbygning.

Lønn under utdanning:

Du får teoretisk opplæring på Nesbru vgs., og praktisk opplæring hos en samarbeidsbedrift i offentlig eller privat sektor. Etter to år tegner du lærlingkontrakt og får lærlinglønn de siste to årene.

Åpne dører:

Med jobberfaring og god teoretisk bakgrunn stiller du sterkt både på arbeidsmarkedet og på studiebenken. Du kan også få utenlandserfaring med i din YSK–plan uten at du må bruke ekstra tid.

Hvorfor Nesbru:

Nesbru har lærere som brenner for at du skal gjennomføre studieløpet. Vi har nye og moderne verksteder og utstyr i fasiliteter som er laget for at du skal lykkes. Med et allsidig og godt faglig program hos oss er du godt rustet for studier ved NTNU og andre universiteter og høyskoler. Vil du heller ut i jobb, har vi også et stort kontaktnettverk med bedrifter som er interessert i deg.

Se filmen om YSK (Tidligere TAF)

Rune Roland Kval

Avdelingsleder bygg- og anleggsteknikk YSK-koordinator.

E-post Rune.Roland.Kval@nesbru.vgs.no