Nedlasting av programvare

Som elev ved Nesbru vgs kan du laste ned relevant programvare til din pc.

Dataprogrammer

Dataprogrammer til bruk i skolearbeidet ditt kan du laste ned fra Akershus fylkeskommunes ressursside for IT, AFK Wiki. Her finner du også hjelp med installering og avinstallering m.m. av programmer finner.

Du må logge deg på med samme brukernavn og passord som du logger deg på skolens nettverk.

Om noen av dataprogrammene

Ordnett Pluss er et program som installeres på din datamaskin. Da har du tilgang til alle ordbøkene direkte fra datamaskinen – uten behov for Internett-tilkobling.

Textpilot er et dataprogram som hjelper deg med rettskriving, ordvalg og opplesing i alle programmer hvor du arbeider med tekst.

Abonnementstjenester

Retriever (A-tekst)

Arkivene til 181 norske papiraviser, tidsskrifter/magasiner f.eks. VG fra 1945-> og Aftenposten fra 1983->. For mange av avisene kan du også lese dagens utgave.

Lenken til Atekst finner du i Islearning.

Britannica online

Engelskspråklig leksikon med røtter til Encyclopedia Britannica fra 1768. Godt tilrettelagt for skolebruk.

Lenken til Britannica online finner du i toppmenyen i Islearning.