Karrieredagen 2018:

Et mangfold av yrkesmuligheter og gode råd. Les mer og se bildene.

Det vrimlet i gymsalen på Nesbru vgs. da 50 yrkesutøvere innen 35 forskjellige yrker stilte sin erfaring til disposisjon for Vg1- og 3-elevene. I tillegg bidro også 40 representanter fra 14 forskjellige utdanningsinstitusjoner. Flere av disse har vært tidligere Nesbruelever. De engasjerte representantene bidro til at rundt 500 elever lettere kan navigere videre mot sine viktige utdannings- og yrkesvalg. Rektor Brynhild Idland, sa i sin innledningstale at hun var meget imponert over opplegget for årets Karrieredag/Yrkesmesse. Samarbeidet med Nesbru Rotay Klubb er helt avgjørende for å få til et slikt stort arrangement. Skolens karriereveileder Silje Solli og prosjektkoordinator Rune Løw fra Nesbru Rotary Klubb, hadde hovedansvaret for arrangementet. Skolens lærere fulgte opp med oppgaver til elevene basert på informasjon de kan innhente på Karrieredagen.

Karrieredagen startet hver økt med inspirerende innledningsforedrag. For vg3 var tema: «Gründerlivet. Hva er viktig? Mine erfaringer» Grunder og IT utvikler, Prashant Kanugo fra Next2Five AS. For vg1 var tema: «Helse og mestring» veileder Vibeke Hammer. – Lær noe nytt, lær deg å jobbe hardt, våg og utfordre deg selv og ta vare på hverandre, var noen av de mange oppfordringene fra Hammer. Det myldret i gymsalen da de over 500 elevene etter foredraget flommet inn til de rådvillige representantene i gymsalen.

Interessen for de ulike yrkene kan variere fra år til år. Tilbakemelding fra Ellen Juvet, som representerte lærerutdanningen, var at det i år var mindre interesse. I fjor var det stikk motsatt. Tannlegestudiet opplevde en voldsom interesse i år, men mindre i fjor. Som alltid var det stor pågang hos Forsvaret, brannvesen, politi, pilotutdanning og flyverter. Vg1-elev, Petter Haukeli Arntsen, har et klart mål om å bli pilot. – Drømmen om å bli pilot har jeg hatt fra jeg var liten og den ble ikke mindre etter å ha pratet med de to pilotene som var tilstede. Nå fikk jeg også klarhet i at det er et realistisk mål, la han fornøyd til. Vi spurte også Vg1-elevene, Sarah Grindheim og Maria Catherine Kleven som hadde forhørt seg godt i informasjonsmengden. – Jeg liker å lære bort og vil jobbe med barn og unge. Derfor vil jeg bli lærer, svarte Maria kjapt. Hos de tre representantene for lærer- og lektoryrket fikk hun oversikt over de ulike veivalgene hun kan ta videre innen lærer- og lektoryrket.

Sarah Grindheim og Maria Catherine Kleven ser en tydeligere vei videre mot yrkesmålet