Katrine skrev seg til premie med leserinnlegget «Yrkesfag er undervurdert!» i nynorsk skrivekonkurranse

Norsklærer, Arngeir Berg, på Nesbru vgs utfordret nylig elevene i 3PÅA til å delta i en skrivekonkurranse arrangert av Bærum mållag. At målformen var nynorsk, var ingen hindring for disse elevene som alle har bakgrunn fra ulike yrkesfaglige programfag før de valgte påbygg siste året på videregående.

Alle elever i den videregående skolen i Asker og Bærum ble invitert. Elevene kunne velge blant ulike sjangere og lengden måtte være maks 3000 tegn. Tema var fritt, men mållaget hadde angitt tre tema for å sparke skrivelysten i gang. Klasse 3PÅA tok utfordringen og sendte inn sine forslag.

Noen uker senere fikk, Katrine Bendiksen, en overraskende mail om at hun har vunnet en av de tre premiene som skal deles ut på Bærum bibliotek, torsdag 10.mars, av journalist Per Egil Hegge. Dessuten vil artikkelen bli publisert i tidsskriftet Dag og Tid.

Katrine er med god grunn både glad og stolt. Vi er selvsagt nysgjerrig på hva hun har skrevet og hvorfor. – Jeg skrev med hodet og hjertet ut i fra egne erfaringer et leserinnlegg med tittelen «Yrkesfag er undervurdert!». Selv vurderer jeg å bli sykepleier eller grunnskolelærer og valgte bevisst utdanningsprogrammet Helse- og oppvekstfag de to første årene på videregående. Det angrer jeg absolutt ikke på! Her fikk jeg jobbe med fag jeg liker og hadde utplassering en dag ukentlig. Noe som ga variasjon og mange praktiske erfaringer. Ikke minst har jeg sannsynlig oppnådd bedre skoleresultat fordi jeg trives så godt. Jeg brenner for at flere bør velge fag ut i fra sine interesser når de velger programfag. Derfor har jeg skrevet innlegget om at yrkesfag er undervurdert og mener også at dette er fag som er etterspurt i framtiden.

Hva har bidratt til at artikkelen din har vunnet? – Før var jeg ikke så glad i norskfaget. Men en inspirerende lærer hjelper bra på motivasjonen. En kombinasjon av et aktuelt tema, formuleringer basert på egne erfaringer toppet med innspill fra en engasjert lærer som er trygg på faget, vil jeg tro er årsaken til det. Nå er jeg spent på utdelingen den 10.mars – legger Katrine spontant til. Vi får høre hva juryen sier der.

«For det første har ei slik utdanning meir praktisk arbeid og du lærer gjennom å sjå korleis ting fungerer i arbeidslivet og ikkje berre vite det i teorien».
Utdrag fra artikkelen til Katrine Bendiksen.