Fornøyde russ:

Mange positive opplevelser, men prioriterer også annet som er viktig nå.

Fornøyde Nesbru-russ 2019. Fra venstre Magnus Brandt Lågøyr, Kristine Bjellvåg Braathen og Ingrid Benedicte Von Hafenbrädl.

Vi hører mye om og til russen i disse tider. Noen er litt oppgitte over at det dessverre blir mye negativt fokus. Blant disse er Nesbrueleven Magnus Brandt Lågøyr og hans klassekamerater Kristine Bjellvåg Braathen og Ingrid Benedicte Von Hafenbrädl. Sammen stilte de opp for å fortelle om sine erfaringer med kombinasjonen skole, fritid og russetid.

Prioriterer både fag, idrett og russetid

Magnus, Kristine og Ingrid er i ferd med å gjøre seg ferdige med siste året i idrettsklassen på Nesbru. Samtlige i klassen driver aktivt med idrett på ulike nivå og har derfor fulgt et tilpasset undervisningsopplegg som tar hensyn til mange treningstimer og intense konkurranseperioder. Ingrid turner, Kristine svømmer og det gjorde også Magnus inntil han la opp etter Vg2.  Magnus er så fornøyd med det tette og gode klassemiljøet at han likevel har fortsatt i klassen også på Vg3. – Idretten betyr fortsatt mye, jeg har toppidrett som valgfritt programfag og jeg lærer mye av å være omgitt av de andre idrettsutøverne, legger Magnus til. Kristine utdyper – vi har fått prøve hverandres idretter og erfarer at de alle er utfordrende på hver sin måte. Magnus utbryter lattermildt – det var ikke lett å prøve seg i turn-skranken og hundekjøring krever mye mer balanse enn jeg trodde, men veldig gøy!

Russetid i balanse

Hvordan balanserer dere russetiden? Ingrid forteller – Vi har ambisjoner også når det gjelder fag og har lært oss å prioritere og fokusere. Det gjelder også russetiden der vi har mye moro for tiden. Russetiden varer drøye tre uker, men framtiden varer lengre. Derfor er vi med på de større arrangementene som lanseringsdagen og samlingen på Tryvann. Det er gøy å være russ, men det er også gøy å trene mot et mål og oppnå de faglige resultatene jeg trenger for å komme inn på det studiet jeg drømmer om. Da må jeg prioritere bort noe, men det er ikke noe problem så lenge jeg ser lengre enn de korte ukene som russetiden tross alt er. For å få noe, må jeg være villig til å forsake. Magnus og Kristine nikker, er enige og nyter russedagene for full rulle.