Planeth Earth 2019

Planet Earth 2019

9.-10.mai deltok Yi Cheng Chng og Lukas Hovland fra 2IB og Maja Egge fra 1STF på symposiet Planet Earth 2019 - A Scientific Journey i Stockholm. Arrangør var Molecular Frontiers Foundation som jobber for å få ungdom til å satse på naturvitenskapelige studier og forskning. Elever fra videregående skoler i Norden, Estland og USA deltok. Det var foredrag av mange forskere, blant dem flere nobelprisvinnere, og elevene stilte dem gode spørsmål etter foredragene.

Elev PC

Informasjon til elever og privatister ved eksamen

– Pass på at du logger på med riktig brukeridentitet på nettverket. Akershus fylkeskommune ønsker å informere om at all tilkobling til nettverket logges. Loggene inneholder blant annet informasjon om hvilken bruker som logget på nettverket, og hvilken pc, telefon eller lignende brukeren benyttet.

Elever hos Sopra Steria

Elever møtte næringslivet

IT-konsulentfirmaet Sopra Steria ble nylig kåret Norges beste arbeidsplass for store bedrifter av Great Place to Work. Denne gjeve prisen har de nå vunnet tre år på rad. Faglærer Vivian og elevene i Markedsføring og Ledelse ble nysgjerrige på hvorfor. Entusiasmen var derfor stor da Sopra Steria åpnet dørene og tok de vel imot. Hilde Holm snakket om hvordan de jobber aktivt med rekruttering og personalutvikling, og elevene fikk flere nye perspektiver på hvordan dette kan gjøres. I tillegg fikk de oppleve Oslos flotteste utsikt fra takterrassen.

ptroz

En ekte skuespiller på besøk

Vg1-elevene har nå drama og forfatteren Jon Fosse i norsktimene. Stor takk til skuespilleren, Øystein Røger, som inspirerte oss med sine erfaringer fra mange ulike roller på teaterscenen og foran kamera. Han spilte også noe fra en av sine tidligere roller i Fosse-stykket «draum om hausten». Norsklærerne, Maria og Bente, tok utfordringen og stilte som motspillere foran alle Vg1-elevene. Forestillingen må ha motivert, for elevene stilte mange gode spørsmål som Øystein ga de utfyllende svar på.

Universitetsturné på Nesbru vgs

Fredag 11. januar 2019 får vi besøk av universiteter. Her har du som Vg3-elev en unik mulighet til å gjøre deg kjent med flere spennende utdanningsmuligheter. Last gjerne ned programmet som gir deg full oversikt over hvem, hva, når og hvor.

Leder for en dag

Markus Vold Aspenes (18) skygget Tor Olav Mørseth i Digital Norway under «Leder for en dag» i regi av Ungt Entreprenørskap. Markus har ledererfaring fra ungdomsbedriften Videra UB, der han vant UE Alumni sin lederskapspris ved å innta en tydelig lederrolle og var god til å motivere eget team. Videra UB kom også til NM i Ungdomsbedrifter.