Praktisk og smakfull spanskundervisning

Spansklærer Anette Dahl sørget for at VG3 fikk lage paella valenciana i mandagstimene. Krydderiet safran (azafrán på spansk) er blomsterstøvet i safrankrokus. Safran er nøkkelen til en ekte paella og gir retten den gule fargen og en karakteristisk aroma. Gøy å lære spansk med matnyttig samarbeid og velduftende gloser på menyen!

Nesbruelev har skrevet om livsnødvendig hjelp til Haiti

Nesbru bygg og anlegg støtter Kirkens Nødhjelp hvert år ved å samle inn 1.600 kroner fra å jobbe i en bedrift i tre dager. Her har Nesbrueleven, Oskar Lium, skrevet en artikkel om den viktige innsatsen.

TO-elever på eksotisk oppdagelsesferd i Oslo

Tre av elevene på TO (Tilrettelagt opplæring) reiste sist mandag til Grønland i Oslo for å se nærmere på det eksotiske utvalget av frukt. Der var det mye fristende og annerledes! Elevene handlet og bearbeidet de spennende fruktene for servering til personalet i storefri.

Fikk besøk av mobbeombudet

Elev-, lærlinge- og mobbeombud Andreas Nilsson besøkte skolen i Ledelsens økt 09.11. Temaet var nytt/ revidert kapittel 9A i opplæringsloven.

Slik arbeider vi med elevens skolemiljø

Alle videregående skoler i Akershus skal ha rutiner og handlingsplaner for å sikre et godt skolemiljø, for å forebygge mobbing og krenkelser og for å reagere hvis elever ikke har et godt og trygt skolemiljø. Mer om dette i vedlagte hefte (PDF).

Kjøring i skolens nærmiljø

Skolen opplever altfor ofte uvettig og farlig kjøring til og fra parkeringsplassen i enden Hallvard Torgersens vei. Politiet er varslet og vil kunne foreta kontroller i morgenrushet, storefri og ved skoledagens avslutning.

Slik kan du søke om stipend

15. november er siste sjanse til å søke om stipend og lån fra Lånekassen for høsten 2017. Søker du om stipend og lån etter 15. november, får du støtte bare for våren 2018. Søknadsfristen for våren er 15. mars 2018.

Nytt regelverk – nulltoleranse mot mobbing

Fra 1. august 2017 er det vedtatt et nytt regelverk om skolemiljø. Alle elever har rett til å ha et trygt og godt skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring. Det er elevenes egen opplevelse av hvordan de har det på skolen, som er avgjørende.

Resultatet av skolevalget 2017

Nå har det vært skolevalg på Nesbru. Dagen startet med debatter i gymsalen og valgtorg i kantinen. Elevene strømmet klassevis til valgurnen. Michael og elevene i 3mk sørget for at valget ble korrekt gjennomført. Her ser du resultatet:

Elev-PC til skolestart

Alle elever i de videregående skolene i Akershus skal ha en bærbar datamaskin. Elevene eier datamaskinene selv, og elever som skal begynne i Vg1 må derfor selv sørge for å skaffe seg en datamaskin (PC/Mac) til skolestart.