Øvelse

Ingen grunn til bekymring. Politiet hadde øvelse rundt skolen i dag. Elever og ansatte ble informert. Politiet skal ha øvelse også neste onsdag.

Årets elevrådsseminar

Elevrådsstyret arrangerte seminar med de nyvalgte tillitselevene torsdag 13 september. Spennende debatt og mange verdifulle innspill. God respons på å bli med i komiteene. Så dette var bra! Vi gleder oss til å fortsette arbeidet utover i skoleåret.

Elevbedrift fikk omtale i Budstikka

Nesbru-elevene Thomas, Vemund og Markus startet i høst Videra UB, en ungdomsbedrift gjennom valgfaget Entreprenørskap og Bedriftsutvikling. Egne erfaringer med fotgjengerulykker bidro til at de ville gjøre fotgjengerfeltene sikrere.

Innovasjonscamp på byggfag

Nylig ble det arrangert innovasjonscamp på byggfag for alle tre Vg1-elevene i samarbeid med Ungt Entreprenørskap og POB entreprenør. Det var 37 elever som deltok, og de jobbet i grupper på 4 og 3 elever på tvers av 1Ysk og 1BA. Tema for innovasjonscampen var betong og hvordan dette kan anvendes i innovativt perspektiv.

Vurderer du et studieår i USA?

Nå har du muligheten for å søke Georgia Rotary Student Program (GRSP). Nesbru Rotary har et nært samarbeid med Nesbru Vgs. Dersom du er interessert i et studieår i USA 2019-20, kontakt Nesbru Rotary Club/Sverre Skogstrand på tlf: 900 15 045 eller epost: sverre@adv-skogrand.no. Grip muligheten og send en søknad til rektor, Brynhils Idland, innen 10. juni 2018. Den som intet våger, intet vinner!

Elever har laget blodgiver-kampanjer

1MK har laget blodgiver-kampanjer. Ni av bidragene deltar i en konkurranse arrangert av Røde Kors for alle videregående skoler i Norge. Finalister presenteres 16.mai. Tvi tvi for bidragene fra Nesbru! Se kampanjene her:

3.plass til Henriette på fylkesmestersskapet for interiør 2018!

Oppgaven var å innrede et inngangsparti i en enebolig for et ungt par. Gratulerer også til Tara som fikk spesiell god tilbakemelding fra dommerne for sin innovative besvarelse.

bygging

Relevans for byggfagelevene

Elevene på Vg2 BY er for tiden utplassert i bedrift og skal i uke 11 forberede seg til jobbintervju i bedriftene de er nå. Dette er et samarbeid mellom norsk- og programfaglærerne. Elevene skal i april i jobbintervju sammen med sine faglærere. Dette er relevans på høyt nivå! Applaus til norsklærere og programfaglærere som sørger for at elevene får delta i slike nyttige og RELEVANTE prosesser.

Praktisk og smakfull spanskundervisning

Spansklærer Anette Dahl sørget for at VG3 fikk lage paella valenciana i mandagstimene. Krydderiet safran (azafrán på spansk) er blomsterstøvet i safrankrokus. Safran er nøkkelen til en ekte paella og gir retten den gule fargen og en karakteristisk aroma. Gøy å lære spansk med matnyttig samarbeid og velduftende gloser på menyen!

Nesbruelev har skrevet om livsnødvendig hjelp til Haiti

Nesbru bygg og anlegg støtter Kirkens Nødhjelp hvert år ved å samle inn 1.600 kroner fra å jobbe i en bedrift i tre dager. Her har Nesbrueleven, Oskar Lium, skrevet en artikkel om den viktige innsatsen.