Verktøy for elever og ansatte

Verktøy

Digitale ordbøker

Elevene kan laste ned OrdnettPluss i elevportalen på fylkets hjemmeside. Lenken ligger under programvare. Ordnett Pluss er et program som installeres på din datamaskin. Da har du tilgang til alle ordbøkene direkte fra datamaskinen – uten behov for Internett-tilkobling. iFinger (som ble brukt tidligere) virker ikke lenger.

Last ned fra AFK WIKI (bruk brukernavn og passord til skolens nettverk)

Textpilot

Textpilot er et dataprogram som hjelper deg med rettskriving, ordvalg og opplesing i alle programmer hvor du arbeider med tekst.

Elevene kan laste ned programmet i elevportalen på fylkets hjemmeside. Last ned her (bruk brukernavn og passord til skolens nettverk)

A-tekst (Retriever) og Britannica

A-tekst:
Søk og les i arkivene til 243 norske papiraviser, tidsskrifter/magasiner f.eks. VG fra 1945-> og Aftenposten fra 1983->.

Britannica: Engelskspråklig leksikon med røtter tilbake til Encyclopedia Britannica fra 1768. Godt tilrettelagt for skolebruk.

Begge finner du på It's learning: Logg deg på og se øverst på siden.

For ansatte